Crowd funding een groot succes!

Hoe het begon
Al jaren koesterde gastheer Mickey Lesimanuaja een grote droom: het hebben van zijn eigen horecazaak. Hij ondernam verschillende pogingen dit voor elkaar te krijgen. Uiteindelijk heeft dit nu geleid tot zijn eigen Café Restaurant MIGUEL.

De weg ernaar toe was lang en de mogelijkheden om te financieren via reguliere wegen (banken) waren beperkt. Om een en ander toch voor elkaar te krijgen is er midden september 2013 in eigen beheer een crowd funding actie uitgeschreven.

Wat is Crowd funding?
Dit is een nieuwe manier van financieren. Het biedt een alternatief voor het tegenwoordig moeilijke, zo niet onmogelijke financieringstraject bij banken. Het is overgewaaid uit het buitenland en sinds een aantal jaren een toenemend succes in Nederland.

Hoe werkt Crowd funding?
Het idee is simpel. In plaats van met één investeerder in zee te gaan of een financiering via de bank aan te gaan, is er voor gekozen om samen met vrienden (geïnteresseerden) Café Restaurant MIGUEL mogelijk te maken. Mensen die in het plan geloven en willen steunen dit nieuwe project op te starten. Van het totaal benodigde bedrag om
Café Restaurant MIGUEL te starten was reeds ruim tweederde van het totale bedrag vergaard door eigen inbreng, de onderhandeling met de verhuurder van het pand en een eerste sponsor uit het leveranciersnetwerk.

Het resultaat
De crowd funding actie heeft overweldigende reacties (ook uit onverwachte hoeken) opgeleverd, zelfs zodanig dat binnen drie weken na uitschrijving het benodigde bedrag bij elkaar was. De droom is nu werkelijkheid. Een enorm succes dus! Het moge duidelijk zijn dat gastheer Micky Lesimanuaja alle deelnemers aan de crowd funding enorm dankbaar is voor hun bijdragen, maar vooral ook voor de steun, het vertrouwen en de vriendschap.

Comments

 1. Beste Micky,
  Allereerst geweldig dat het je via crowd funding is gelukt om je eigen zaak te beginnen.
  Graag wil ik met je in gesprek komen, hoe je dit is gelukt en welke stappen je hebt genomen.
  Ik wil zelf ook graag mijn droom verwezenlijken door mijn eigen pand te hebben waarin mensen getraind worden om bewuster en aandachtiger te leven.
  Kunnen wij een keer afspreken?
  met vriendelijke groet,

  Annemieke Huizer

  • Beste Annemieke,

   Wat leuk om van je te horen. Ik vind het heel leuk om met je af te spreken, ben erg benieuwd naar jouw plannen en ideeen, en als we elkaar kunnen helpen is dat alleen maar mooi!
   Je kunt me bellen op 06 5359 0969.

   Groet,
   Mickey

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *