WIE IS M!GUEL?

Wie is M!GUEL?

Deze vraag wordt vrijwel dagelijks gesteld. Een korte introductie lijkt hier op zijn plaats.

Mijn volledige voornamen zijn Michael Mattheus.
Nogal een mond vol voor een jochie dat werd geboren als twaalfde telg in een Moluks gezin.
Mijn oudere broers en zussen verbasterden mijn naam al snel tot Mickey, en zo is het altijd gebleven. Mijn moeder echter noemde mij echter, zeker als ik kattenkwaad had uitgehaald: Miguel!
Dit is de oorsprong van de gekozen naam voor mijn restaurant en is tevens een verwijzing naar het mediterrane aspect.

Door mijn moeder (inmiddels in de 90!) werd veelal traditioneel Moluks/Indonesisch gekookt. Niet alleen voor het grote gezin, maar ook voor evenementen als grote, traditionele Molukse bruiloften, waarover zij veelvuldig de regie had en waarvoor zij vaak dagen achtereen in de keuken stond. Als klein jochie was ik altijd bij haar in de keuken te vinden is daar is het waar mijn liefde voor koken begonnen is.

Tijdens mijn middelbare schoolperiode werkte ik als keukenhulp in het restaurant van de ouders van één van mijn schoonzussen, restaurant De Hilde in Havelte, Drente. Vanaf dat moment wist ik zeker wat ik wilde gaan doen ‘ als ik groot was’: werken in de horeca.

Na vele omzwervingen en nu meer dan 30 jaar werkervaring in de horeca in binnen- en buitenland is het tenslotte gelukt om mijn droom te verwezenlijken. Mijn eigen restaurant is een feit en daar ben ik enorm trots op.

Na drie jaar beginnen we wat vaste grond onder de voeten te krijgen en vormt zich langzamerhand een kring van vaste gasten.

Elke dag opnieuw staan mijn team en ik voor een grote uitdaging: het onze gasten naar de zin maken. Hen met een glimlach naar huis te laten gaan, en naar ik hoop ook graag met een glimlach terug te laten komen.

Ik heet u graag binnenkort van harte welkom!